ny praktikant

 

“Nu bliver det sgu’ alvor”


 

Sig hej til socialrådgiver-studerende Katja Leth Jørgensen, der de næste fem måneder er i praktik på Lindersvold.

 

Jeg hedder Katja Leth Jørgensen, og jeg er 23 år gammel. Jeg læser til socialrådgiver på professionshøjskolen Absalon i Nykøbing Falster, hvor jeg også bor. Jeg er cirka halvvejs i min uddannelse; når jeg er færdig med praktikken, har jeg et år tilbage. Det vil tage mig 39 minutter at køre på arbejde, og de sidste ti minutter er langs fjorden. Her er så smukt.

På studiet talte vi meget om, hvilken praktik vi skulle vælge. Der var mange, som gerne ville ud i jobcentrene, fordi man får stor myndighed med det samme. Men jeg kunne slet ikke se mig selv sidde med voksne jobsøgende. Jeg brænder for børnene. Ikke de helt små, men dem i skolealderen, de unge. Og så er det rigtig spændende at skulle være et sted, hvor der er flere tilbud samlet under ét tag. Det vil sige, at jeg kommer til at arbejde mere flere forskellige paragraffer.

Jeg glæder mig til at få brugt alt det, jeg har lært på studiet, i praksis. For eksempel den anerkendende og motiverende samtale. Det er min opgave af få skabt gode tillidsbånd til eleverne og beboerne. Det er jo det allervigtigste; at folk har tillid til en. Ellers kommer man ingen vegne.

Det var inspirerende at se, hvordan de unge tog imod Karin (Lindersvolds socialrådgiver), da hun kom tilbage fra ferie. De kom løbende og havde en masse, de vil fortælle. Det var tydeligt, at de havde savnet hende. Jeg vil også arbejde på et bosted, når jeg er færdig. Ikke kommunen, hvor folk de tænker ”åh nej, ikke hende der Katja igen”.

Jeg tror det sværeste bliver, at man pludselig har andres skæbne i hænderne. Jeg har haft et par sabbatår, hvor jeg har arbejdet, så det er fint at slippe studielivet i en periode og få en almindelig arbejdsdag. Men det her er jo noget andet end at stå på Q8 og sælge hotdogs. Nu bliver det sgu alvor.

 

Artikler og nyheder fra Lindersvold


 

Dyrene er Saras fristed

Dyrene er Saras fristed

Sara har altid haft dyr omkring sig. Det er her hun finder roen, når dagen har været hård. Det giver en helt særlig følelse, når dyrene genkender hende med det samme.

Verdens mindste får flytter ind

Verdens mindste får flytter ind

Vi er blevet beriget med en lille flok Ouessant-får som har vundet alles hjerter. Et af sommerens projekter har været at indrette tre folde som nu er beboet af de mest sociale og sjove får og lam.

ADRESSE

 

Opholdsstedet på Lindersvold
Lindersvoldvej 5B

4640 Faxe

CVR 20462183

KONTAKT OS

 

Facebook link til Opholdsstedet på Lindersvold
Opholdssted Sydsjælland · Opholdssted Sjælland · Opholdsstedet på Lindersvold