“Vi er et helhedsorienteret tilbud, hvor vores beboere oplever at være en del af et stort sted med mange forskellige aktiviteter – og hvor skole og opholdssted arbejder tæt sammen om den unges velfærd og udvikling.”


 

Kort beskrivelse af vores sted

“Det er en stor fordel at heldagsskole og opholdssted ligger på samme matrikel.”

 

Skole & opholdssted i tæt samarbejde


 

Lindersvold har et helhedsorienteret tilbud, hvor de unge oplever at være en del af et stort sted med mange forskellige aktiviteter – og hvor skole og opholdssted arbejder tæt sammen om den enkeltes velfærd og udvikling.

 

De unge, som kommer på opholdsstedet, mangler ofte selvværd. Deres liv har måske ikke budt på mange oplevelser, eller de har været udsat for oplevelser, som har givet dem nederlag eller på anden måde gjort, at deres selvværd har fået et knæk. Det er helt enkelt tale om unge, som er sårbare på den ene eller den anden måde. De har behov for at blive tage hånd om, hele vejen rundt.

Det gør vi ved at arbejde målrettet med at skabe gode relationer hvor de unge langsomt men sikkert får tillid til os som arbejder på stedet. Det er de små, sikre skridt og de små sejre i hverdagen som tæller – alt fra at lave aftensmad sammen til at få flyttet fårene fra den ene fold til den anden, med mere eller mindre dramatik.

 

Aktiviteter og sammenhold

Et vigtigt element i vores pædagogik er det vi kalder ”programmet”. Programmet er alle de mangfoldige aktiviteter som åbner for nye forestillinger og ambitioner hos den enkelte. Det er dels de aktiviteter lige uden for døren her på stedet som pasning af dyr, fodbold på plænen eller en aften med banko, dels aktiviteter ud af huset såsom deltagelse i det lokale foreningsliv, ture og udflugter. For dem der ønsker det, er der også mulighed for at deltage i rejser samt store arrangementer som fx teater- og sportsstævner, som vi afholder sammen med andre skoler og opholdssteder.

 

Samarbejde med skolen

Et meget vigtigt aspekt i den unges udvikling er hele spørgsmålet om skolegang og uddannelse. Mange af de unge som vi får ind ad døren, har ikke kunnet trives i Folkeskolen. De har ofte ikke følt sig set og forstået, og enkelte har derfor haft en historie med decideret skolevægring og mistillid til alt det har med ”skole” at gøre. Det er naturligvis en udfordring at få vendt disse negative oplevelser og nederlag til oplevelse af succes – fx at tage folkeskolens afgangsprøver.

Vi er så heldige at have en heldagsskole som naboer og der er også et STU-tilbud her på Lindersvold. Det er en kæmpe fordel for os, at vi har to stærke samarbejdspartnere på stedet, som vi kan arbejde tæt sammen med omkring den enkelte unges trivsel og faglig udvikling. Vi har i gennem årene fundet mange løsninger på, hvordan vi kan få de sårbare unge til at blive trygge ved at gå i skole igen. Det handler om kommunikation, om fleksibilitet, om påhitsomhed og en vilje fra parterne om, at få det til at lykkes.

Vi har lært, at ting tager tid, men at det inkluderende fællesskab som de unge bliver en del af, i sidste ende er det, som virkelig rykker.

Paragrafferne

Opholdsstedet er godkendt til at modtage unge efter

  • SEL §66 stk. 1 nr. 5
  • SEL §107
  • SEL §76

Heldagsskolen er godkendt til dagbehandling

  • SEL §52 stk. 3
  • Der er også mulighed for STU

På de øvrige sociale tilbud på Lindersvold er der mulighed for 

  • SEL §108
  • SEL §85

 

 

Kender du en ung som har brug for at komme på opholdssted?


Ring gerne til os helt uforpligtende for at høre hvilke muligheder vi har.


Kontakt Birgitte Bugge
51 21 75 59
birgitte@lindersvold.dk


 

Artikler og nyheder fra Lindersvold


 

Et nyt kapitel

Et nyt kapitel

Når vores unge begynder at blive klar til at flytte videre, starter en grundig forberedelse. For uanset om de skal videre på et botilbud eller flytte i egen lejlighed, er der meget, de nu skal klare selv.

Jysk luksus og overnatninger i det fri

Jysk luksus og overnatninger i det fri

Heller ikke denne sommer rejser opholdsstedet og botilbuddet til udlandet. I stedet bruger vi tiden på at udforske Danmark – og det er ikke så ringe endda. Vi starter med at tage i luksussommerhus i Ebeltoft.

Dyrene er Saras fristed

Dyrene er Saras fristed

Sara har altid haft dyr omkring sig. Det er her hun finder roen, når dagen har været hård. Det giver en helt særlig følelse, når dyrene genkender hende med det samme.

ADRESSE

 

Opholdsstedet på Lindersvold
Lindersvoldvej 5B

4640 Faxe

CVR 20462183

KONTAKT OS

 

Opholdssted Sydsjælland · Opholdssted Sjælland · Opholdsstedet på Lindersvold