ny praktikant

“Vi er et helhedsorienteret tilbud, hvor vores beboere oplever at være en del af et stort sted med mange forskellige aktiviteter..”


 

 

Fra fem til fuldt hus


 

Birgitte Bugge er daglig leder på Opholdsstedet Lindersvold. Hun har travlt, for på ganske kort tid er der kommet mange nye beboere. Det kræver omstilling, men det vigtigste for hende er, at de unge er i centrum af deres egen udvikling.

 

”I løbet af det sidste år er Opholdsstedet Lindersvold gået fra fem beboere til fuldt hus. Vi er normeret til 10 beboere, og lige nu har vi venteliste. Det betyder, at vi har ansat nye medarbejdere, og at vi skal omstille os fra at være en lille gruppe til et større sted. Fordi vi er blevet flere, skal vi arbejde mere målrettet med vores kommunikation personalet imellem. I stedet for at være to eller tre medarbejdere på arbejde ad gangen, er vi nu fire eller flere. Det betyder, at der kan opstå misforståelser i det daglige om hvem, der gør hvad.

 

En god model

Men nu er vi ved at finde vores ben i det, og jeg synes vi har fundet en god model, hvor vi arbejder struktureret med overleveringer og samarbejde. Det, der er så fedt ved at være på Lindersvold, er, at vi er en lille del af et stort fællesskab. Vi er et helhedsorienteret tilbud, hvor vores beboere oplever at være en del af et stort sted med mange forskellige aktiviteter.

Lige nu er vi ved at forberede os til årets efterårskoncert, der på grund af Covid-19 bliver det et digitalt event. Vi samarbejder med resten af stedet om at skabe en god oplevelse for beboerne, for det er vigtigt for os, at de tilbud og aktiviteter, vi har, når beboerne kommer hjem, er i tråd med det, der sker på skolen og i deres STU.

 

De unge er i centrum

Det vigtigste for mig er at have fokus på, at den enkelte unge er i centrum af sin egen udvikling. For eksempel har vi besluttet at dele aftensmaden op i to hold, så vores yngste og ældste beboere spiser aftensmad separat. Det gør vi, fordi de to grupper har brug for nogle forskellige pædagogiske indsatser. Vores ældre gruppe skal for eksempel forberedes til livet efter opholdsstedet, så de får mere og mere ansvar i forhold til de huslige gøremål.

Selvom vi er blevet flere beboere, og selvom vi er mange mennesker, der har vores daglige gang her på Lindersvold, holder vi fast i, at vi er her for den enkelte unge og skal støtte ham eller hende i de behov, han eller hun har.”

Målgrupper


 

Kender du en ung som har brug for at komme på opholdssted?


Ring gerne til os helt uforpligtende for at høre hvilke muligheder vi har.


Kontakt Birgitte Bugge
51 21 75 59
birgitte@lindersvold.dk


 

Artikler og nyheder fra Lindersvold


 

Et nyt kapitel

Et nyt kapitel

Når vores unge begynder at blive klar til at flytte videre, starter en grundig forberedelse. For uanset om de skal videre på et botilbud eller flytte i egen lejlighed, er der meget, de nu skal klare selv.

Jysk luksus og overnatninger i det fri

Jysk luksus og overnatninger i det fri

Heller ikke denne sommer rejser opholdsstedet og botilbuddet til udlandet. I stedet bruger vi tiden på at udforske Danmark – og det er ikke så ringe endda. Vi starter med at tage i luksussommerhus i Ebeltoft.

Dyrene er Saras fristed

Dyrene er Saras fristed

Sara har altid haft dyr omkring sig. Det er her hun finder roen, når dagen har været hård. Det giver en helt særlig følelse, når dyrene genkender hende med det samme.

ADRESSE

 

Opholdsstedet på Lindersvold
Lindersvoldvej 5B

4640 Faxe

CVR 20462183

KONTAKT OS

 

Opholdssted Sydsjælland · Opholdssted Sjælland · Opholdsstedet på Lindersvold